Dalada Maligawa - Tempel van de Tand Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Dalada Maligawa - Tempel van de Tand

Dalada Maligawa - Tempel van de Tand

Dalada Maligawa is één van de bekendste tempels die Sri Lanka rijk is. Wil je weten waarom? Lees dan hier verder!


– Gepubliceerd op 29 november 2022 door Redactie


Dalada Maligawa oftewel ‘’Tempel van de Tand’’ is één van de bekendste tempels die in Sri Lanka te vinden zijn. Deze tempel is een bedevaartsoord voor Boeddhisten omdat hier de linker hoektand van Boeddha Siddharta Guatema ligt.

Deze linker hoektand is na de crematie van Boeddha Siddharta Guatema gevonden in het as en destijds aan de koning van India gegeven. Er ontstond een soort traditie, deze traditie luid als volgt: de stad die de tand bezit heeft het recht om leiding te geven aan het land. In het verleden heeft dit tot verschillende oorlogen geleid om in het bezit te komen van de beroemde tand van de Boeddha Siddharta Guatema.

Maar hoe komt deze tand in Sri Lanka? De laatste Indiase koning heeft deze tand meegenomen naar Sri Lanka en na een hele route door het land is die terecht gekomen in Kandy. Kandy is één van de grotere steden op Sri Lanka. Het is de hoofdstad van de Central Provincie en het gelijknamige district Kandy. Kandy en dus ook vanzelfsprekende Dalada Maligawa (Tempel van de Tand) zijn UNESCO Werelderfgoed.

Bij het betreden van de tempel dient men zijn schoenen achter te laten bij de ingang. Vervolgens kan je een kijkje nemen in de tempel en bloemen kopen, welke vervolgens geofferd kunnen worden aan de Boeddha. Mocht je de tand willen zien, dat gaat helaas niet lukken. De tand ligt in een gouden doosje achter slot en grendel opgeslagen voor veiligheid en diefstal tegen te gaan. Drie keer per dag worden er verschillende rituelen van de monniken uitgevoerd binnen de tempel. Dit gebeurd in de ochtend, middag en avond en is de moeite waard op bij te wonen.

Het bezichtigen van de Tempel van de Tand neemt ongeveer een uur tijd in beslag en is een 'must' wanneer je tijdens je rondreis langs Kandy komt. Wanneer de rij om op het tempelcomplex binnen te komen erg lang is, is het de moeite waard om langs het meer naar de achteringang te lopen en vandaar het complex te betreden.

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs