10 hoogtepunten van Sri Lanka | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
10 hoogtepunten van Sri Lanka

10 hoogtepunten van Sri Lanka

Sri Lanka heeft enorm veel te bieden voor toeristen. Deze 10 hoogtepunten mag je zeker niet mag missen tijdens een rondreis door Sri Lanka.


– Gepubliceerd op 17 februari 2023 door Ben


Anuradhapura

De heilige stad Anuradhapura en ligt ten noorden van Colombo aan de oevers van de Tissa Wewa. De hele stad staat op de werelderfgoedlijst en dit komt door de prachtige bezienswaardigheden. Bezoek de heilige boom, Sri Maha Bodhi. Het verhaal gaat da Boeddha onder deze boom verlichting heeft bereikt. En het is de oudste boom ter wereld! Een andere bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen is de Ruwanweliseya Stoepa. Dit gebouw is 92 meter hoog en bestaat uit een grote witte koepel. Verder kun je Isurumuniya Vihara, Kuttam Pokuna en de Thuparama stoepa bezoeken.

Kuttam Pokuna Anuradhapura
Kuttam Pokuna Anuradhapura
Ruïnes Anuradhapura
Witte Boeddhabeeld Mihintale Anuradhapura

Dambulla

De stad Dambulla staat vooral bekend om de gouden tempel, deze staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De omgeving van Dambulla heeft 80 grotten, maar de belangrijkste gouden tempel, heeft vijf grotten. In de bekendste grot van Dambulla, de Maharaja Lena, bevinden zich maar liefst 56 Boeddha beelden. In de Devajara Viharaya grot bevindt zich een Boeddhabeeld van maar liefst 15 meter groot. Zeker de moeite waard om te gaan kijken!

Dambulla Caves
Dambulla Caves
Een Rotstempel In Dambulla
Gouden Tempel In Dambulla

Sigiriya

Dit complex bestaat uit prachtige tuinen en een hele grote mooie rots waar je bovenop een oud paleis vindt. De rots wordt Lion mountain genoemd en in het paleis vind je allerlei schilderijen en beeldhouwwerken. Wil je bij dit oude paleis komen moet je eerst 1200 treden beklimmen. Ook Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst en is hierdoor één van de zeven werelderfgoed-locaties van Sri Lanka.

Lions Rock In Sri Lanka
Lions Rock In Sri Lanka
Leeuwenrots In De Zon
Wand Lions Rock

Kandy

De bijzondere stad Kandy is bekend door de tempel van de tand. Ze zeggen dat er in de tempel de tand van de Boeddha is te vinden. Ben je rond juli en augustus in Kandy dan kun je het Esala Perahera festival meemaken. Dit is één van de oudste boeddha festivals in Sri Lanka en dan wordt de heilige tand van de Boeddha geëerd.

Kandy Sri Lanka
Kandy Sri Lanka
Stenen Muur Voor Meer Kandy
Tempel Van De Tand

Colombo

Dit is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. Het is de perfecte combinatie van oude ruïnes en moderne gebouwen. Wat je niet mag missen als je hier bent is de Jami-Ul-Alfar Moskee, de St. Lucias kathedraal en het national museum. Verder vind je erg leuke winkeltjes en is Colombo echt een leuke stad om heen te gaan.

Beelden Voor Skyline Colombo

Polonnaruwa

Polonnaruwa is de tweede koningsstad van Sri Lanka. In de oude stad kun je veel ruïnes, waaronder het oude koninklijke paleis en vele tempels zien. De vele tempels en ruïnes zijn de reden dat Polonnaruwa op de werelderfgoedlijst staat. De cultuur en natuurliefhebbers zijn in Polonnaruwa helemaal op hun plek.

Oude Koningsstad Polonnaruwa
Oude Koningsstad Polonnaruwa
Oude Ruine Van Koningsstad Polonnaruwa
Stenen Beeld Polonnaruwa

Ella

Heb je zin om een paar dagen te relaxen in een rustige omgeving? Dan is Ella de plek. Dit prachtige groene stadje ligt gelegen in het hart van Sri Lanka. Maak prachtige wandelingen door de theeplantages en maak kennis met de aardige locals. Wat erg bekend is in Ella en ook zeker leuk is om te gaan bekijken is de Nine Arch Bridge. Deze bakstenenbrug is een erfenis van de Engelse overheersing.

Trein Op Brug In Ella Sri Lanka
Trein Op Brug In Ella Sri Lanka
Hoge Bergen Bij Ella
Ravana Falls Ella

Mihintale

Mihintale is een heilige plek in Sri Lanka en ligt op een heuvel. De meeste pelgrims beklimmen de gehele heuvel vanaf de voet. Als bezoeker kun je er ook voor kiezen om het eerste stuk met de auto te rijden. Vanaf de parkeerplaats loop je het laatste deel in ongeveer een kwartier omhoog. Onderweg kom je interessante oude restanten tegen waar je kunt stoppen om te kijken. Het mooiste van Mihintale bevindt zich echter aan het einde van de trap. Na deze klim kom je terecht op een groot platform met verschillende prachtige vergezichten.

Uitzichtpunt Bedevaartsplek Mihintale

Trincomalee

De havenstad Trincomalee is een van de belangrijkste steden voor de Tamil. De stad ligt op een schiereiland aan de noordoost kust van Sri Lanka en is de op vier na grootste natuurlijke haven ter wereld. In Trincomalee vindt je het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka, Fort Frederick. In de buurt van Trincomalee liggen witgele zandstranden die behoren tot de mooiste stranden van Sri Lanka. Zin om iets actiefs te ondernemen? Je kunt hier uitstekend zwemmen, snorkelen en duiken en zelfs walvissen spotten.

Trincomalee Kust

Passikudah

Heerlijk genieten van een paar dagen aan het strand? Dan ben je in Passikudah op de perfecte plek. Ontspannen in een van de resorts aan de kust, direct aan het strand met een eigen zwembad, alleen maar genieten. Als je op je strandbedje ligt hoor je aan de ene kant het geluid van de golven en aan de andere kant het groene bos met palmbomen vol met kokosnoten.

Zonnige Stranddag In Kalkudah

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs