Beste reistijd Mauritius Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Beste reistijd Mauritius

Beste reistijd Mauritius

Als je naar Mauritius op vakantie gaat, wil je natuurlijk lekker weer. Het is tenslotte een tropische bestemming. In deze blog vertellen wij jou over de ideale reistijd voor Mauritius.


– Gepubliceerd op 21 september 2023 door Bas Sweep


Tropische temperaturen

Doordat Mauritius op het zuidelijk halfrond gelegen is, zijn de seizoenen er tegenovergesteld aan die van ons in Nederland. Zo is het in juli winter op Mauritius en in december zomer. Doordat het land een tropisch zeeklimaat kent, zijn de winters er niet te vergelijken met die bij ons in Nederland. Het klimaat op Mauritius gaat namelijk het gehele jaar door gepaard met veel zon en zomerse temperaturen.

Je kunt het gehele jaar door naar Mauritius op vakantie, echter heeft elk seizoen zijn voordelen. Zo valt er in de maanden juni tot en met augustus de minste regen en in de maanden december tot en met maart de meeste regen. Het gaat dan om een korte tropische bui. De overige maanden liggen qua weersomstandigheden tussen de twee seizoenen in waardoor er dus soms een bui kan vallen.

De temperatuur op Mauritius ligt in december tot en met maart rond de 31 graden en in juni tot en met augustus rond de 26 graden. De overige maanden hebben vaak een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De beste reistijd voor Mauritius is dan ook april tot en met november. De temperatuur laat het toe om iets te gaan ondernemen, de zon schijnt deze dagen het meeste en de kans op buien is het kleinst.

Watersport Op Mauritius

Passaatwinden

Belangrijk om te vermelden is nog wel dat de oostkust vaak te maken heeft met passaatwinden. Dit kan een enkel briesje zijn, maar soms zijn het krachtigere windvlagen. Passaatwinden ontstaan door luchtdruk en de temperatuurverschillen tussen de subtropen en de evenaar. Ten zuiden van de evenaar, waar Mauritius zich bevindt, heet dit de zuidoostpassaat.

Deze passaatwind waait altijd van oost naar west. Doordat de rest van het eiland wordt beschermt door het centrale gebergte is de passaatwind alleen aan de oostkust aanwezig. In juli en augustus is de passaatwind het sterkst aanwezig. Voor een aangename vakantie is het belangrijk om rekening te houden met dit natuurverschijnsel.

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs