Beste reistijd Malediven Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Beste reistijd Malediven

Beste reistijd Malediven

De beste periode in het jaar om de Malediven te bezoeken is afhankelijk van drie aspecten, het weer, de prijs en een natuurfenomeen! Graag lichten wij deze toe zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw reis.


– Gepubliceerd op 8 december 2023 door Bas


Tropisch weer

Niet onbelangrijk bij een vakantie naar de Malediven is het weer. De Malediven heeft een tropisch klimaat. Het gehele jaar door is het er zo’n 30 graden. Het zeewater is er het gehele jaar door zo’n 28 graden en in de avonden koelt het af naar gemiddeld 24 graden. Er zijn geen extreme hitte periodes of uitzonderlijke koude periodes in het land. De temperatuur blijft hier altijd binnen de grenzen.

Van mei tot december heerst er het regenseizoen. De zon blijft dan schijnen en de temperatuur blijft ook gelijk, maar er valt dan regelmatig een korte hevige bui. Vaak gebeurt dit laat in de middag. Van december tot mei is er het droge seizoen, buien komen deze maanden nauwelijks voor.

Paradise Eiland Op De Malediven Tijdens Zonsondergang

Prijsverschil in seizoenen

De Malediven zijn een prijzige reisbestemming. Het land staan bekend als een idyllische plek, wat gepaard gaat met exclusiviteit. Een verblijf in het paradijs op aarde is nu eenmaal niet gratis. Toch zijn er manieren om kosten te besparen bij een verblijf op de Malediven. Door in een vier sterren-resort te verblijven in plaats van een vijf sterren-resort bijvoorbeeld of door per speedboot naar je resort te reizen in plaats van met het watervliegtuig.

Een andere overweging die de reissom bepaalt, is die van het kiezen van de reisperiode. Net als bij Sri Lanka gaat het bij de Malediven om drie seizoenen;

Hoogseizoen: Juli & Augustus

Piekseizoen: December & Januari

Laagseizoen: Alle overige maanden

Het hoogseizoen is de periode waarin veel landen van het noordelijk halfrond vakantie vieren. Dit resulteert in hogere prijzen voor bijvoorbeeld vliegtickets, hotelovernachtingen en soms is zelfs de cocktail op het strand iets duurder dan gebruikelijk.

Het piekseizoen is de periode van de feestdagen waarbij een groot deel van de wereldbevolking vakantie viert en de mogelijkheid heeft om op reis te gaan. Tevens is dit de vakantieperiode voor het zuidelijk halfrond wat resulteert in absolute hoogte in prijzen.

Het laagseizoen bestaat uit maanden waarin geen grote vakantieperiodes vallen. Hotels hebben over het algemeen een lage bezettingsgraad en daardoor liggen de prijzen lager.

Watervilla Lux Malediven
Watervilla Lux Malediven
Ellaidhoo By Cinnamon Kamer
Komandoo Island Resort Zwembad

Het natuurfenomeen

De Malediven staan ook bekend om de geweldige duik- en snorkelcondities. Er zijn talloze koraalriffen en de dieren die hier onder het wateroppervlak leven zijn talrijk. Weersomstandigheden zijn erg belangrijk wanneer je wilt gaan duiken of snorkelen. Wanneer het hard waait, is de zee vaak onstuimig en meer troebel. Wat betreft het weer kun je dus het beste van december tot en met maart naar de Malediven om te duiken.

Er is echter één grote uitzonderlijk waarom je juist niet in deze maanden naar de Malediven op vakantie zou willen en in april naar de Malediven afreist. De reden hiervoor is dat er zich in april een grote hoeveelheid plankton in de oceaan bevindt. Dit resulteert in de migratie van vele walvishaaien en mantaroggen naar de eilanden van de Malediven. Het is mogelijk om met deze reuzen te duiken en/of snorkelen en voor vele mensen dan ook een ware droom. Er zijn enkele plekken op de Malediven die speciaal zijn aangewezen voor het aanschouwen van dit natuurfenomeen. Ben je geïnteresseerd, laat het ons dan weten en dan zorgen wij dat deze droom werkelijkheid wordt!

Walvishaai Zwemt Voorbij Malediven
Walvishaai Zwemt Voorbij Malediven
Walvishaai Malediven
Manta Rog Malediven

De beste reistijd is voor iedereen anders. Het hangt af van de mogelijkheden die je als reiziger hebt. Ben je bijvoorbeeld gebonden aan de schoolvakanties? Of misschien heb je altijd al met walvishaaien willen zwemmen?

Bij Srilankarondreis.com bespreken we jouw mogelijkheden en adviseren wij je in de reistijd. Zo achterhalen wij voor iedereen de ideale reistijd!

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs