De perfecte Sri Lanka reisroute Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
De perfecte Sri Lanka reisroute

De perfecte Sri Lanka reisroute

We krijgen vaak de vraag van reizigers wat nu de beste reisroute is in Sri Lanka? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig. Sterker nog, het antwoord op deze vraag is zo gecompliceerd dat we er een hele blog over kunnen schrijven!


– Gepubliceerd op 17 januari 2024 door Bas


Een rondreis maken door Sri Lanka, het staat bij velen bovenaan de wensenlijst. Het is tenslotte een prachtige bestemming die ontzettend veel heeft te bieden. Sri Lanka zit daarmee wel met een luxeprobleem opgescheept. De bezienswaardigheden zijn talloos en liggen over het gehele eiland verspreid. Dat maakt het niet altijd even makkelijk om de ideale reisroute uit te stippelen.

Gelukkig zijn wij er om je daarbij te helpen. Graag delen we een aantal tips met je die wij hanteren bij Srilankarondreis.com;

1. Wanneer je een rondreis maakt, wil je natuurlijk lange autoritten zo veel mogelijk voorkomen. Stem de bestemmingen die je wenst te bezoeken daarom altijd af op je start- en eindpunt Colombo waar zich de enige internationale luchthaven bevindt. Wanneer je op de laatste dag van je reis nog van de oostkust naar de westkust moet rijden, staat je een lange tocht te wachten.

2. Probeer meerdere bezienswaardigheden en belevenissen vanuit één bestemming te bezoeken. Door niet elke dag van plek te verhuizen

3. Stranddagen zijn extra lekker op het einde van je reis. Sri Lanka beschikt over een aantal schitterende stranden die je kunt bezoeken. Toch is geduld hierbij een schone zaak. Door eerst veel avontuur en nieuwe reiservaringen op te doen in het land zijn de stranddagen op het einde van de reis extra welkom. Je kunt hier alle nieuwe indrukken en belevenissen op je in laten werken en op deze manier ook weer volledig uitgerust naar huis toe keren.

Landschap Culturele Driehoek
Landschap Culturele Driehoek
Lokale Sri Lanka
Habarana Meer

4. Plan culturele hoogtepunten in aan het begin van je reis. Door de cultuur van het land in het begin van de reis al te leren kennen, zul je gedurende de reis merken dat de opgedane kennis van pas komt bij andere belevenissen en bezienswaardigheden. Tevens is er in het begin van de reis vaak meer ‘energie’ om de cultuur van een land goed te leren kennen in plaats van op het einde van de reis. Tempelbezoeken zijn daar een voorbeeld van.

5. Wissel type bestemmingen zo veel mogelijk met elkaar af. De beleving van een culturele bestemming zoals Anuradhapura is veel prettiger wanneer je daarvoor een natuurpark hebt bezocht en daarna een strandbestemming gaat bezoeken. Het risico bij het bezoeken van drie culturele bestemmingen achter elkaar is dat de nieuwheid van de ervaring er vanaf gaat.

6. Pik tijdens je rondreis een treinreis mee. Er zijn twee locaties in Sri Lanka waar treinreizen een goed idee is. Dit is tussen Anuradhapura en Jaffna in het noorden en in het bergachtige theeveldengebied in de omgeving van Ella en Nuwara Eliya. Buiten dat je hier door prachtige gebieden kunt reizen, waar we je in onze treinreis-blog meer over vertellen, is treinreizen een aangename afwisseling met het reizen met de auto. Je reist privé, waar je chauffeur je bagage met de auto verder brengt, en het is een geweldige culturele ervaring om met lokale inwoners te reizen. Vraag ernaar bij het indienen van een aanvraag en wij vertellen er je meer over en voegen het toe in jouw reis!

Tallala Bay Bij Tangalle

Dat brengt ons weer terug bij het antwoord op de vraag wat de beste reisroute is in Sri Lanka. Dé perfecte reisroute voor iedere reiziger bestaat niet bij de bestemming Sri Lanka. Daar heeft het land té veel voor te bieden en daar zijn de wensen van iedere reiziger te divers voor. Waar de één liever begint met een paar stranddagen om uit te rusten, zoekt een ander liever meteen het avontuur op. Zelf een route uitstippelen in Sri Lanka is niet eenvoudig. Plaatsen die op enkele kilometer van elkaar vandaan liggen, kunnen compleet verschillend zijn. In sommige plaatsen is in het centrum verblijven een aanrader en in sommige plaatsen kun je beter buiten het centrum verblijven. Laat je daarom adviseren door één van onze experts door middel van een aanvraag. Zij weten precies hoe jouw ideale reisroute eruit ziet!

Bergen Sri Lanka

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs