Hill County Sri Lanka | Thee in Sri Lanka | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
De betoverende Hill County van Sri Lanka

De betoverende Hill County van Sri Lanka

Wie aan Sri Lanka denkt, denkt aan thee. Sri Lanka, voormalig Ceylon, is namelijk een van de grootste thee producenten in de hele wereld. Deze thee vind je voornamelijk in het binnenland van Sri Lanka dat ook wel Hill County wordt genoemd. Met duizenden heuvels is deze regio wellicht het mooiste stuk van Sri Lanka.


– Gepubliceerd op 22 november 2022 door Ben


In deze regio is Ella bij uitstek de meest populaire bestemming. Ella is een piepklein dorpje, gelegen in de bergen van Sri Lanka. In Ella geniet van je de prachtige natuur, de relaxte sfeer, de mooie wandeltochten en het heerlijke eten. In Ella vind je super veel leuke knusse restaurantjes, die in het hele land af en toe wat moeilijk te vinden zijn. Sri Lanka is enorm in opkomst qua toerisme en is zich daarom steeds meer bewust van de westerse cultuur. Wij kunnen nou eenmaal enorm genieten van een heerlijk ontspannen sfeertje in een leuk cafeetje of restaurant.

Na Ella is Nuwara Eliya de populairste bestemming in de regio. Door een mistige lucht rijd je langs groene plantages vol thee waar vrouwen in kleurige sarongs aan het werk zijn. Op 1868 meter hoogte kom je Nuwara Eliya binnen. Het lijkt dan alsof je in Engeland aangekomen bent. Nuwara Eliya wordt namelijk ook wel ‘Little England’ genoemd. Niet alleen zijn de huizen in Engelse stijl gebouwd, ook het interieur is typisch Engels.

Geniet van deze prachtige omgeving en neem er een paar dagen de tijd voor tijdens een reis door Sri Lanka. Zo'n adembenemende omgeving vind je niet snel op deze wereld!

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs