Alles over Negombo | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Negombo

Negombo

Negombo is de stad die het dichts bij het internationale vliegveld van Sri Lanka ligt, bij aankomst in Sri Lanka verblijft u dus vaak een eerste nacht in deze stad. Tevens ligt deze stad op een kleine 40 kilometer afstand van de hoofdstad Colombo.


Vergeleken met de Colombo is Negombo een stuk rustiger en kleiner. Daarnaast is het stadje gelegen aan de kust en heeft het (redelijk) mooie stranden waar je bij een eerste kennismaking met Sri Lanka lekker kan relaxen.

De kustplaats is zo’n anderhalve eeuw land in de handen geweest van Nederland én de invloeden daarvan vind je nog steeds terug. Zo vind je hier niet alleen een Nederlands fort maar ligt er in Negombo ook een kanaal welke gegraven is door de Nederlanders voor de specerijen handel. In Negombo is verder niet gek veel te zien, wel is het leuk om de lokale vismarkt te bezoeken (mits je tegen de geur kan), of gewoon te relaxen op het strand. Omdat Negombo voornamelijk christelijke bewoners heeft heb je enorm veel mooie kerken die zeker een bezoekje waard zijn!

Boten Bij Haven Negombo
Boten Bij Haven Negombo
Negombo Strand
St Marys Church Negombo

Impressie Negombo

Populaire Rondreizen