Alles over Jaffna | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Jaffna

Jaffna

In het uiterste noorden van Sri Lanka ligt Jaffna. Deze stad met zo'n 85.000 inwoners is gelegen in Tamil gebied en pas te bezoeken voor toeristen sinds het einde van de burgeroorlog in 2009.


In het noorden van Sri Lanka was de burgeroorlog het heftigst van allemaal, waardoor toeristen werd afgeraden dit gebied te bezoeken. Er wordt nu gewerkt aan de wederopbouw van de stad, maar nog altijd wordt het noorden van Sri Lanka aanzienlijk minder bezocht dan het zuiden. Wij vinden dat zonde! Het noorden is een ontzettend leuke, maar vooral authentieke regio, Jaffna is de bekendste stad van het gebied.

Hindoetempel Jaffna

Sri Lanka staat bekend om zijn gastvrijheid en vriendelijke bevolking, maar nog meer dan in andere steden en gebieden bereikt dit in het noorden zijn hoogtepunt. Daarnaast vind je in Jaffna leuke bezienswaardigheden zoals het Nederlandse Jaffna Fort en een paar enkele tempels. Het zijn wellicht niet veel Tempels, maar de paar tempels die er staan behoren tot de mooiste van het land. Ook Keerimalai, een groot stenen bad vlakbij Jaffna, is een bezoek waard als je van de lokale cultuur houdt. Hindoes geloven dat het water hier wonderbaarlijke krachten heeft om vele ziekten te genezen.

Nabij Jaffna ligt een klein eilandje genaamd Delft. Je raadt het al, ook dit plaatsje was ooit in het bezit van de Nederlanders waardoor je ook hier weer veel cultuur en historie terug vind. Vanuit Jaffna kan je gemakkelijk een dag-tour maken naar dit kleine handelseilandje.

Kadurugoda Vihara Tempels Jaffna
Kadurugoda Vihara Tempels Jaffna
Keerimalai Stenen Bad Jaffna
Tempel In Sri Lanka Boven De Bomen Uitreikt

Populaire Rondreizen