Alles over Tissamaharama | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Tissamaharama

Tissamaharama

In het zuiden van Sri Lanka ligt tussen de theevelden het kleine Tissamaharama. Een bestemming die veel reizigers bezoeken tijdens hun rondreis door Sri Lanka. Niet alleen de omgeving heeft veel te bieden, ook de kleine stad zelf is een bezoek waard.


De voornaamste reden dat veel reizigers in Tissamaharama verblijven, is vanwege de wildparken die je hier in de omgeving kunt bezoeken. Zowel het Yala, Udawalawe en Bundala National Park ligt op een aangename rijafstand. Het Yala kenmerkt zich door haar grootte en grote populatie luipaarden, het Udawalawe door de twee meren en lagere bezoekersaantal en het Bundala is een waar vogelparadijs waar zich als enige park van Sri Lanka ook de zoutwaterkrokodil bevindt. Je kunt deze parken bezoeken door op jeepsafari te gaan en de beste tijden daarvoor zijn vroeg in de ochtend of laat in de middag.

Olifanten Bij Tissamaharama

Maar ook de plaats zelf heeft zijn bezienswaardigheden. Zo is er 200 v. Christus een dagoba gebouwd in Tissamaharama waarbij zijn grootte en volledig witte kleur dit een bijzonder bouwwerk maken. Een ander bijzondere plek is het meer van Tissamaharama, Tissa Wewa. Bij dit meer gebeurt er altijd wel wat. Spelende kinderen, wassende huisvrouwen, vissers, het is een belangrijke plek voor de stad. Een aanrader is ook het bezoeken van het meer tijdens de zonsondergang. Met het meer voor je en de bergen daarachter maakt een zonsondergang een mooie scene van deze plek.

Tissamaharama heeft dus veel te bieden en daar komt het nabijgelegen Kataragama nog eens bij. Een stad die je goed in combinatie met een jeep safari in het Yala kunt combineren doordat het zich direct naast het park bevindt. Kataragama is een belangrijk pelgrimsoord in Sri Lanka. Het is een heilige plaats voor zowel hindoes, boeddhisten en moslims. Je kunt hier van alle drie de godsdiensten tempels bezichtigen.

Zonsondergang Tissa Wewa

Populaire Rondreizen