Sri Lanka beste reisbestemming 2019 | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Sri Lanka beste reisbestemming 2019

Sri Lanka beste reisbestemming 2019

Jaarlijks stelt Lonely Planet een top 10 samen van ’s werelds beste plekken om te bezoeken. Op de lijst van 2019 vinden we Sri Lanka terug op de eerste plek. Dus pak die koffers en begin met ontdekken!


– Gepubliceerd op 29 oktober 2018


Sri Lanka ligt er zonnig bij. Het land verandert snel, maar wat blijft is een unieke mix van religies en culturen, tijdloze tempels en rijke natuur. Er is een bloeiende surfcultuur en de locals zijn ondanks de ervaringen van de recentelijke burgeroorlog ontzettend gastvrij en vriendelijk. Het noorden en oosten bieden geheel nieuwe avonturen – ook in gebieden die eerder niet bereikbaar waren.

Sinds een paar jaar rijden er voor het eerst sinds 1990 weer treinen over gerenoveerde rails naar Jaffna in het noorden, nieuwe snelwegen zorgen voor significant minder reistijd naar het zuiden tot aan Matara en er komen nog meer routes bij. Bestemmingen die eerder heel wat vastberadenheid en uithoudingsvermogen vergden, zijn nu gemakkelijk te bereiken. Verder verschijnen er steeds meer goede hotels en duurzame reisorganisaties om aan de groeiende vraag te voldoen. Er zijn veel mogelijkheden voor bijzondere activiteiten: watersporten, surfen en walvissen kijken; junglewandelingen, safari’s en andere natuurervaringen; kooklessen en overnachtingen bij locals; yogaretraites en Ayurvedacentra.

Bron: Lonely Planet

Populaire Rondreizen