Esala Perahera Festival 2019 | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Het Esala Perahera Festival in Sri Lanka komt er weer aan!
13 juni 2019

Nog een kleine twee maanden wachten en dan staat het grootste festival in Sri Lanka weer voor de deur, het Esala Perahera Festival! Vanaf 5 augustus is het tien dagen lang feest in Kandy met parades door de straten, vuurwerk, lekker eten en feestmuziek.


Ben je begin augustus op vakantie in Sri Lanka? Ga dan naar Kandy! Van 5 augustus tot en met 15 augustus vindt hier het jaarlijkse boeddhistische Esala Perahera Festival plaats. Dit wordt in deze stad uitbundig gevierd door de aanwezigheid van de Tempel van de Tand, een van de meeste heilige plekken in het boeddhisme. De tempel, ook wel Dalada Maligawa genoemd, bezit het belangrijkste relikwie binnen de godsdienst, een tand van de spiritueel leider. Tijdens het tien dagen durende festival wordt de relikwie middels een parade door de stad vervoerd.

Tijdens een rondreis door Sri Lanka mag je het prachtige Kandy sowieso niet overslaan. Maar tijdens het Esala Perahera Festival krijgt de stad ook nog eens een heel ander uiterlijk. Dansshows, muzikanten en olifanten vullen de straten en de inwoners nemen je mee in het boeddhistische feestgedruis. Gegarandeerd een hoogtepunt van je reis door Sri Lanka!

Andere reizigers bekeken ook

Rondreis Sri Lanka op maat

Rondreis Sri Lanka op maat

Vertel ons uw wensen en laat ons uw perfecte rondreis door Sri Lanka op maat samenstellen!

Bekijk reis
Sri Lanka & Dubai

Sri Lanka & Dubai 17-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 2580 p.p.

Wilt u uw reis net even een andere twist geven na uw rondreis door Sri Lanka? Wilt u nog even genieten van een hele andere wereld vol extreme luxe? Combineer dan uw...

Bekijk reis
Korte Sri Lanka Break Seizoen Special

Korte Sri Lanka Break 10-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 1490 p.p.

Deze 10-daagse vakantie naar Sri Lanka is een reis naar dé hoogtepunten van het eiland. Van Dambulla naar Kandy, Ella en Udawalawa National Park.

Bekijk reis
Tuktuk Actie

Tuktuk Actie 12-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 1325 p.p.

Reis met eigen tuktuk door Sri Lanka en bezoek de mooiste plekken op het eiland. Deze reis is perfect voor de echte avonturier.

Bekijk reis