Esala Perahera Festival 2019 | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Het Esala Perahera Festival in Sri Lanka komt er weer aan!

Het Esala Perahera Festival in Sri Lanka komt er weer aan!

Nog een kleine twee maanden wachten en dan staat het grootste festival in Sri Lanka weer voor de deur, het Esala Perahera Festival! Vanaf 5 augustus is het tien dagen lang feest in Kandy met parades door de straten, vuurwerk, lekker eten en feestmuziek.


– Gepubliceerd op 13 juni 2019


Ben je begin augustus op vakantie in Sri Lanka? Ga dan naar Kandy! Van 5 augustus tot en met 15 augustus vindt hier het jaarlijkse boeddhistische Esala Perahera Festival plaats. Dit wordt in deze stad uitbundig gevierd door de aanwezigheid van de Tempel van de Tand, een van de meeste heilige plekken in het boeddhisme. De tempel, ook wel Dalada Maligawa genoemd, bezit het belangrijkste relikwie binnen de godsdienst, een tand van de spiritueel leider. Tijdens het tien dagen durende festival wordt de relikwie middels een parade door de stad vervoerd.

Tijdens een rondreis door Sri Lanka mag je het prachtige Kandy sowieso niet overslaan. Maar tijdens het Esala Perahera Festival krijgt de stad ook nog eens een heel ander uiterlijk. Dansshows, muzikanten en olifanten vullen de straten en de inwoners nemen je mee in het boeddhistische feestgedruis. Gegarandeerd een hoogtepunt van je reis door Sri Lanka!

Populaire Rondreizen