Alles over Udawalawe National Park | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Udawalawe National Park

Udawalawe National Park

Sri Lanka, een enorm divers land met prachtige stranden, eeuwenoude tempels en enorm veel wilde dieren. Je vindt hier olifanten, krokodillen, apen, luipaarden en een grote variëteit aan vogels. Deze dieren spot je het beste in een van de nationale parken. Tijdens een safari ga je op zoek naar deze dieren die hier gelukkig nog in het wild leven. Er zijn meerdere nationale parken in Sri Lanka, maar het Udawalawe National Park is onze favoriet.


Rustig op safari

Het Udawalawe National Park ligt in het zuiden van Sri Lanka. Het park is goed bereikbaar vanuit verschillende leuke badplaatsen aan de zuidkust zoals Mirissa en Tangalle, maar ook vanuit Ella en Haputale is het park goed te bereiken. In Udawalawe leven onder andere honderden olifanten en buffalo’s, vele krokodillen, bijzondere vogels en apen. Er leven ook een paar luipaarden is het park, maar de kans dat je er een spot is erg klein.

In het nabijgelegen Yala National Park leven iets meer luipaarden, dus de kans dat je er daar een spot is iets groter. De dieren zijn echter goed gecamoufleerd en het blijft geluk hebben! De kans dat je minimaal 1 wilde olifant ziet is heel groot. Echte zekerheid heb je natuurlijk nooit, het blijven wilde dieren.

Een groot voordeel van het Udawalawe National Park is dat het er relatief rustig is. Je bent zeker niet de enige jeep in het park, maar heel veel andere zijn er ook niet.

Apen In Udawalawe
Apen In Udawalawe
Pad Langs Meer Uduwalawe
Zicht Vanuit Jeep In Udawalawe

Populaire Rondreizen