Alles over Bundala National Park | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Bundala National Park

Bundala National Park

In het zuiden van Sri Lanka vind je het kleine natuurpark Bundala. Het park grenst aan de zuidkust en kent een aantal unieke karakteristieken. Reis je van Tissamaharama naar Tangalle of vice versa, dan is een jeep safari in Bundala een leuke tussenstop!


Bundala National Park biedt een mooie introductie van wat je kunt verwachten in de nationale parken van Sri Lanka. Het is bekend vanwege haar grote diversiteit in vogelsoorten welke zich hebben gevestigd in de vele lagunes die dit park rijk is. Het is ook het belangrijkste moerasgebied van Sri Lanka. Het park is ongeveer 6.000 hectare groot en kent een landschap van moeras, zoutpannen en regenwoud. Het kent veel lagere bezoekersaantallen dan het Yala of het Udawalawe.

Makaak Bundala National Park

Er is ook een kleine populatie olifanten aanwezig in het park, welke eenvoudig te spotten zijn door het open landschap. Ook op het strand kom je ze tegen. Net als luipaarden die in dit park leven en jagen op de herten. Ze worden nauwelijks waargenomen en zijn zeer zeldzaam, maar het is de moeite waard om verschillende rotsachtige ontsluitingen te verkennen waar eerdere waarnemingen hebben plaatsgevonden. Naast luipaarden zijn er luiaards, jakhalzen, reuzeneekhoorns, gordeldieren en civetkatten. Krokodillen zijn ook te vinden in Bundala net als varanen en een verscheidenheid aan andere reptielen. Dit kustgebied trekt ook vier van de vijf soorten zeeschildpadden van Sri Lanka aan, die aan land komen om hun eieren te leggen.

En dan voor de vogelspotter: Van de 150 vogelsoorten die in het park leven, wordt gezegd dat elke watervogelsoort van Sri Lanka hier te vinden is. De zeldzame zwartsnavelooievaar en grote giel zijn bijzondere waarnemingen. Het is gemakkelijk om de blauwstaartbijeneter, lepelaar, tureluur, groenpootruiter, grijze pelikaan, kleine groensnavelmalkoha, brahmaanse wouw, Indische kuifarend en bruine klauwier te herkennen.

Vogel Bundala
Vogel Bundala
Bijeneter Bundala National Park
Vogel Bundala National Park

Populaire Rondreizen